Архитектура

La Tulipe Noire е съвременна сграда от най-ново поколение, която предлага всички удобства на комплексите от затворен тип. Разположена е в просторен имот от 2 056 м2 , като застроената площ на сградата заема по-малко от 40% от парцела. Предвидени са площи за озеленяване и паркиране (вкл. подземен паркинг). Сградата е изцяло жилищна, което осигурява спокойствие и комфорт на обитаване. La Tulipe Noire се състои от 2 секции с по 5 надземни и 1 подземно ниво, като на всеки жилищен етаж са разположени по 4 апартамента. Предвидени са партерни апартаменти с прилежащи озеленени дворове.

Достъпът до подземния гараж се осигурява посредством асансьор и стълбищна клетка. Комплексът е изцяло обезопасен, с контролиран достъп и охрана.

Конструкция

Сградата е с монолитна стоманобетонна конструкция съгласно българските и европейските строителни нормативни изисквания. Използва се високоякостен бетон клас С25/30 и армировъчна стомана клас В500. Фундаментната плоча е с дебелина 0,50м. Етажните плочи са безгредови, с дебелина 0,20 м. и с контурни греди. Етажите са с конструктивна височина 2,90м.

Конструкцията на сградата е проектирана и изградена така, че да осигури максимални възможности за индивидуализиране на апартаментите с цел да отговори на изискванията на всеки обитател.

Водопровод и канализация

Водопроводната инсталация е изградена от съвременен клас полипропиленови тръби с дълъг експлоатационен живот. Към всеки апартамент е предвиден отделен водомерен възел. Топлата вода се осигурява от индивидуални газови котли.

Kанализационната инсталация за битови нужди е изградена от PVC тръби и фитинги с вградени уплътнения. С цел намаляване на нивото на шум, тръбите са изолирани в самостоятелни щрангове с каменна вата с голямо обемно тегло.

Отопление и климатизация

Отоплителната система се захранва от индивидуални кондензационни газови котли.

За всяко помещение е предвидено индивидуално трасе за монтаж на климатични сплит системи на директно изпарение.

Тръбните трасета са изградени от PE тръби с алуминиева вложка φ 16, поставени в отделени гофрирани PVC канали в циментовата замазка. Всеки апартамент е оборудван със самостоятелен отоплителен колекторен възел.

Вентилация

За всички санитарно-битови помещения (бани, тоалетни и кухненски боксове) е изградена всмукателна вентилационна система.

За подземното ниво, в което са разположени гаражните клетки, се предвижда изграждане на принудитела всмукателна вентилационна система, която се включва посредством датчици за движение и е снабдена с таймер за режим на работа. Мръсният въздух се изхвърля над покрива на сградата, а пресният се доставя през гаражната врата.

Осветителна и силова инсталация

“>Предвижда се изграждане на главно разпределително табло (ГРТ) в сутерена на сградата с осигурен независим достъп за органите на електроразпределителното дружество. Там са поставени електромерните табла на сградата. Всички апартаменти и общите части са снабдени с отделни двойнотарифни монофазни електромери. Асансьорите са снабдени с двойнотарифни трифазни електромери.

Захранването на апартаментите е монофазно, като кабелите са изтеглени в специално предвидени за това шахти, разположени в общите части.

Всеки самостоятелен обект (апартамент и гаражна клетка) е снабден с вградено разпределително табло с автоматични предпазители и дефектнотокова защита.

Телефона, антенна инсталация и интернет

В сутерена на всеки вход се предвижда изграждане на слаботоков шкаф, от който са изтеглени самостоятелни трасета за телефонна инсталация, антенна инсталация за кабелна телевизия и интернет за всеки апартамент.

Звънчево-домофонна инсталация

Във всеки апартамент се монтира звънчево-домофонна инсталация, която включва домофонна слушалка с връзка в две направления; табло на партера с домофонен говорител и звънчеви бутони и табло на централния вход/изход на комплекса.

Видеонаблюдение и контрол на достъпа

Системата за видеонаблюдение е предвидена по периферията на имота, подходите към жилищните входове, подхода към гаражите и централения вход/изход на комплекса. Предвидено е поставянето на мобилна кабина за жива охрана в близост до централния вход/изход на комплекса.

Локация

Сградата е разположена на ул. „Витошко лале“ № 7 в живописния кв. Павлово. Тихият и спокоен жилищен квартал е с добре развита пътна и социална инфраструктура. Преобладават еднофамилни къщи и малки многофамилни жилищни сгради, повечето от които богато озеленени. В близост има детски заведения и училища , спортни съоръжения, медицински центрове, хранителни магазини, ресторанти и банкови клонове.

При избора на парцел се водехме от желанието да предложим местоположение, което предлага лесен достъп с кола, удобен градски транспорт и условия за паркиране. Имотът се намира между четири основни пътни артерии: ул. „Околовръстен път“, ул. „Александър Пушкин“, бул. „Братя Бъкстон“ и ул. „Иван Сусанин“.

Осигурен е бърз и лесен достъп до La Tulipe Noire, както при влизане в града през Околовръстен път, така и в посока от центъра на София през бул. „България“ и бул. „Цар Борис III“. Околовръстният път е основна пътна артерия към автомагистрали Тракия, Струма, Хемус и Люлин. Съгласно одобрен проект на Столична Община, Околовръстният път в частта от бул. Братя Бъкстон до бул. „Цар Борис III“ ще бъде изграден като подземен високоскоростен път, което ще благоприятства екологичната среда и нивото на шумови емисии в квартала.

Районът е бързо развиващ се. В близост са разположени „Bulgaria Mall“, множество жилищни и офис сгради, парк и спортен комплекс Славия, МБАЛ „Св. София“ и XX ДКЦ. Само няколко минути делят La Tulipe Noire от свежестта и спокойствието на Южния парк, както и от живописния квартал Бояна и прохладата на планина Витоша. Резиденция Бояна и Националния исторически музей са на пешеходно разстояние.

Качество и надеждност от NN HOMES

NN HOMES е строително-инвестиционна компания с редица успешно завършени проекти зад гърба си. Ние ви гарантираме както за качественото изпълнение на проекта, така и за спазването на всички първоначално заложени ценови и времеви рамки.